Despre noi

Farmacovigilență

Farmacovigilență și sistem de asigurare a calității

Misiunea companiei este de a avea grijă de sănătatea fiecărei persoane. De aceea, colectarea informației referitoare la siguranța, eficacitatea și calitatea medicamentelor și dispozitivelor medicale ale companiei este o parte importantă a activității noastre. Pentru atingerea acestui scop, a fost instituit un sistem de asigurare a calității și de farmacovigilență, care ne permite să identificăm la timp reactiile adverse/lipsele de eficacitate și reclamațiile privind calitatea medicamentelor și dispozitivelor medicale.

Dacă doriți să raportați o reactie adversa/lipsa de eficacitate sau probleme de calitate asociate cu utilizarea medicamentului sau dispozitivului nostru medical, puteți alege orice modalitate convenabilă de raportare:

  1. Prin telefon 24\7: +373 68 873 573
  2. E-mail: pharmacovigilance@alpenpharma.com

Ce puteti raporta:

  1. Eveniment advers – orice manifestare, simptom sau boală nedorită și neprevăzută care coincide în timp cu administrarea medicamentului, indiferent dacă are legătură sau nu cu administrarea medicamentului.
  1. Utilizare greșită – utilizarea intenționată și necorespunzătoare a unui medicament care nu coincide cu instrucțiunile de uz medical aprobate.
  1. Utilizare pentru indicații neînregistrate – situații în care medicamentul este utilizat intenționat neconform instrucțiunii de uz medical.
  2. Abuz- utilizarea medicamentului sau dispozitivului medical excesiv persistent sau neregulat, intenționat, care este însoțita de efecte nocive fizice sau psihologice.
  3. Lipsa eficacitatii – incapacitatea de a obtine actiunea farmacologica asteptata in cadrul indicatiilor aprobate. Exemplu pentru vaccinuri: Apariția unei boli la un pacient pentru prevenirea căreia s-a efectuat vaccinarea.
  4. Influență în timpul activității profesionale – impactul unui medicament la care o persoană a fost expusă in timpul desfășurării unor activități atât de natură profesională, cât și care nu sunt legate de activități profesionale.
  5. Supradozaj – utilizarea unui medicament la un moment dat sau în timpul zilei într-o cantitate care depășește doza zilnică maximă recomandată în conformitate cu instrucțiunile de uz medical aprobate. Se ia în considerare și efectul cumulativ asociat supradozajului.
  6. Efect benefic neașteptat – orice efect benefic neașteptat care apare după utilizarea unui medicament și care duce la recuperarea sau ameliorarea evoluției bolii sau a simptomelor, care nu era așteptat sau nu a fost identificat în studii.
  7. Eroare medicală – se referă la orice eroare neintenționată a medicului, pacientului și consumatorului în prescrierea, prepararea sau administrarea medicamentelor
  8. Suspiciune de transmitere a infecției – transmiterea infecției printr-un medicament asociat sau nu cu un efect secundar.
  9. Influență în timpul sarcinii sau alăptării – orice medicament luat în timpul sarcinii sau alăptării. Efectul medicamentului poate începe chiar înainte de sarcină, de exemplu în timpul contracepției de către mamă sau tată, sau tatăl care ia medicamentul în momentul concepției.

Dacă aveți orice informații sau solicitări cu privire la calitatea produselor, vă rugăm să trimiteți un e-mail la: quality@alpenpharma.com

Toate informațiile pe care le furnizați sunt confidențiale și nu fac obiectul dezvăluirii, cu excepția cazurilor prevăzute de lege.